Karate klub "Jagodina" osvojio 13 medalja u Sloveniji

|   Sport
Takmičari su osvojili pet zlatnih, šest srebrnih i dve bronzane, a sledeće takmičenje očekuje ih 24. marta u Subotici, koje će takođe biti međunarodnog karaktera. U generalnom plasmanu, karatisti Srbije osvojili su prvo mesto
Foto: TV Kopernikus

 

Karate klub “Jagodina” osvojio je 13 medalja na nedavno održanom 47. po redu Međunarodnom turniru u Rušeu kod Maribora u Sloveniji. 

Učestvovalo je 28 takmičara Karate kluba “Jagodina”. Ukupno pet zlatnih medalja osvojili su Novak Kocić, Tijana Spasić, Luka Zuvić, Mateja Savić i Anđela Miletić, dok su se srebrnim odličjima okitili Tijana Spasić u seniorskoj konkurenciji, Petar Milošević, Isidora Živić, Lazar Dimitrijević, Tea Trifunović i Mihajlo Krstić. Bronzane medalje osvojili su Mina Anđelković i Anđelina Petrović.

Trener Dragan Gligorijević izrazio je zadovoljstvo zbog ostvarenih rezultata.

-Konkurencija je bila izuzetna. Bilo je učesnika iz Srbije, Mađarske, Slovenije Češke i Rumunije. Rezultati su za nas odlični. Mi smo nastupili u sastavu reprezentacije, jer je bilo klubova iz Beograda, Šapca i drugih gradova. U generalnom plasmanu, karatisti iz Srbije osvojili su prvo mesto. Deca su izuzetno dobro radila na takmičenju, a takođe i dobro su se provela jer su imala priliku da obiđu Ruše i Maribor odakle nose prelepe utiske. Mislim da smo dostojno predstavili jagodinski karate i naš grad, tako da se i u Jagodini čulo za Sloveniju. Ovo je odličan pripremni period za prvenstvo Srbije, a takođe u aprilu imamo i prvenstvo Evrope našeg Šotokan karate saveza. Neki od ovih takmičara koji su osvojili medalju nastupiće na Evropskom prvenstvu –rekao je Gligorijević.

Sledeće takmičenje Karate klub “Jagodina” očekuje 24. marta u Subotici. Radi se o takođe Međunarodnom turniru na kom će učešće uzeti oko 1000 takmičara, a s obzirom na to mladi karatisti vredno treniraju više puta tokom nedelje, nema sumnje da će se odlično pokazati i na ovom takmičenju.

Podsećanja radi, Karate klub “Jagodina” ove godine slavi 55 godina postojanja i neprekidnog rada i danas broji oko 180 članova. Ima tri sekcije: u Vrtiću “Pionir” gde su treneri Dragan i Mladen Gligorijević, u Hali sportova, gde su treneri Predrag Trifunović, Goran Petrović i Marko Milanović i treću koja se nalazi u selu Gornja Mutnica, gde je trener Stanojlo Noka Milosavljević. Kroz ovaj klub prošlo je više od 1000 takmičara, a iznedrio je i dosta karate majstora. Kako su naveli iz uprave, u planu je i održavanje svečanosti tokom na kojoj će obeležiti ovu značajnu godišnjicu, a kojoj će prisustvovati i stariji karatisti.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar